bg

In verband met de groei van ons bedrijf zijn wij op zoek naar een:

Junior International Accountmanager 

Functieomschrijving:

In deze veelzijdige, zelfstandige startersfunctie ben je medeverantwoordelijk voor het commerciële succes van TP Industrial Yarns. Als junior Accountmanager begin je met het ondersteunen van de International Accountmanager en de verkoop binnendienst, zodat je klaar bent om de wereld te veroveren als International Accountmanager.

Je bent verantwoordelijk voor:

  • het onderhouden en uitbreiden van de contacten met zowel bestaande als nieuwe relaties in een toegewezen Europese regio (meerdere landen). Hiertoe dient frequent gereisd te worden;
  • het ontwikkelen van nieuwe business in deze regio op basis van nieuwe klanten, producten en toepassingen;
  • het maken van afspraken met klanten over prijzen, leveringsvoorwaarden en andere relevante condities;
  • het signaleren en adequaat inspelen op kansen en bedreigingen van ontwikkelingen in de markt;

Belangrijke eigenschappen van de kandidaat:

  • Je bent een gedreven, ondernemende persoon met minimaal een HBO/WO opleiding en eventueel aangevuld met 1 à 2 jaar werkervaring.
  • Je bent een persoonlijkheid met overtuigingskracht die klant- en resultaatgericht denkt en handelt. Bovendien ben je nauwkeurig, flexibel, kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken en heb je een initiatiefrijke en probleemoplossende instelling.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels, een andere taal is een pré.
  • Je hebt interesse in de internationale handel/industrie en affiniteit met technische producten en hun applicaties.

Wat we bieden

De start van jouw internationale carrière! Onder de vleugels van het sales team leren we je de kneepjes van het vak. De organisatie is relatief klein en je rapporteert direct aan de sales manager, maar TP is actief in de EU en vrijwel alle werelddelen. De dag kan beginnen met een project voor een klant in het Midden-Oosten en eindigen met een project in Noord-Amerika.

In de rol is veel ruimte voor eigen initiatief, persoonlijke professionele ontwikkeling. Je leert door mee te werken met het team verkoop binnendienst, het ondersteunen van de international accountmanager, maar ook door direct een aantal commerciële project zelfstandig op te zetten. Met name op het gebied van de customer experience, optimalisatie van de sales funnel en diverse andere projecten verwachten we van jou dat je met initiatieven en ideeën komt die je presenteert en implementeert.

Interesse om te solliciteren?

Heb je belangstelling voor deze uitdagende internationale functie en voldoe je aan de functie-eisen? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren. Zend hiertoe je CV en motivatiebrief t.a.v. Friso Heeren naar career@tp-industrial.com.

Voor meer informatie over TP Industrial Yarns B.V. kun je onze website raadplegen op www.tp-industrial.com.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Over ons TP Industrial Yarns BV is een dynamisch internationaal opererend bedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in de groeiende markt van industriële & high performance garens. De industriële garens worden door ons bewerkt en wereldwijd verkocht. De producten vinden hun weg in diverse toepassingen: van touw tot softslings van industriële goederen tot consumentenproducten en ook voor diverse veiligheidsproducten worden industriële garens gebruikt.

Vanuit ons kantoor in Bleiswijk verzorgen wij de inkoop, sturen het (loon)productieproces aan en bedienen wij onze klanten. Meer informatie over ons bedrijf vind je op de pagina over TP Industrial Yarns.

We empower our customers’ success by providing them with the opportunities that (high performance) yarns bring, modernising their business and enabling innovation.